Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Інгредієнти в шампунях для зміцнення волосся

Дата публікації: 30.03.2023

article page

При зміні пори року можуть відбуватися зміни із загальним станом здоров'я і зовнішнім виглядом. Шкіра сильніше сохне або лущиться. Знижуються захисні властивості організму, загострюються алергічні реакції та випадає волосся. Про останній і неприємний для багатьох із нас процес і піде мова. Нижче розповімо, які фактори впливають на випадання волосся. Коли варто бити на сполох і які компоненти шукати в шампунях, щоб підтримувати та зміцнювати ваше волосся.

Норма випадання волосся

Важливо знати, що фізіологічною нормою випадання вважається 50-100 волосся на добу. Це природний процес, який відбувається щодня і не завдає шкоди здоров'ю та помітно не впливає на обсяг волосся. Найчастіше це виникає під час миття шкіри голови, розчісуванні, використанні фена та під впливом високих температур.

Якщо волосся випадає у великій кількості й ви помітили різку зміну їх кількості, то необхідно звернутися до трихолога та ендокринолога для виявлення джерел проблеми або постановки діагнозу. Це може бути наслідком андрогенної алопеції, різким облисінням чи гормональним порушенням. При цих станах не варто експериментувати з «лікувальними» народними рецептами з інтернету, косметичними процедурами та покупкою нового шампуню. Можна посилити та погіршити ситуацію, а також завдати ще більшої шкоди.

Чинники які впливають на випадання волосся:

- зловживання девайсами для волосся;
-постковідний синдром;
-гормональні порушення та менопауза;
-зниження імунітету;
-дефіцит вітамінів та мікронутрієнтів;
-хронічний стрес;
-тривале погіршення якості сну;
-вплив зовнішніх факторів та високих температур;
-не збалансований раціон та погані звички

Інгредієнти- помічники для підтримання здорового стану та міцності волосся

  1. Копексил – речовина, яка через свою ефективність в останні кілька років стала часто використовуватися багатьма великими виробниками косметичних засобів для волосся. Компонент все частіше можна зустріти під торговою назвою амінексил, а деякі бренди мають патент на його використання. Список властивостей великий: перешкоджає випаданню волосся, впливає на еластичність волосяних фолікулів, перешкоджає руйнуванню колагену, покращує загальний стан, застосовується для збільшення росту та профілактики випадання волосся.
  2. Біотин - один з найпопулярніших інгредієнтів у складах шампунів і масок, який заслужив довіру споживачів і має ефективну позитивну дію. Йог використовують у виробництві бренди різного цінового сегмента, а також він популярний у форматі БАД і часто доповнює жіночі вітамінні комплекси. Показання до застосування: стимулює вироблення колагену, сприяє зміцненню волосяних цибулин та волосся, надає здорового вигляду, покращує структуру, сприяє кращому розчісуванню волосся. 
  3. Аргінін - амінокислота, яка має багато позитивних властивостей для здоров'я волосся. Якщо ви використовуєте шампуні та серії продуктів для зміцнення, швидше за все, його можна зустріти у складі вашого засобу на ванній полиці. Корисні властивості: покращує мікроциркуляцію шкіри голови, живить фолікули, відновлює структурні ушкодження, впливає на синтез кератину, скорочує випадіння, захищає волосся від впливу зовнішніх факторів, зберігає колір при фарбуванні.

 

Не зволікайте та зверніться до лікаря, якщо помітили різке та активне випадання волосся. Дбайте про здоровий стан, спостерігайте за загальним обсягом та якістю свого волосся.

Усі акції